Skip to main content

Veel gestelde vragen

De weersverwachting ziet er slecht uit. Wat nu?

Wanneer de verwachtingen erg slecht zijn en het op de dag zelf kansloos blijkt te zijn, dan wordt u afgebeld en kan samen de afspraak verzet worden. Eén of meerdere dagen van te voren is dit moeilijk inschatten want niks zo veranderlijk als het weer en ook omdat de plaatselijke verschillen groot kunnen zijn. Daarnaast is het een balans tussen bewolking, regen en wind, hetgeen voor een buitenstaander vaak moeilijk in te schatten is. De ene keer lijkt er niks aan de hand en kan het niet, terwijl een ander moment het tegenovergestelde blijkt.
Twijfelt u op de dag van sprong en bent u nog niet gebeld, bel ons dan even voor vertrek.
U kunt sowieso altijd alvast kijken naar de weathercheck op onze homepage!

Is tandemspringen veilig?

Tandemspringen is heel veilig. U springt met zeer ervaren instructeurs die elk jaar weer aan zware eisen moeten voldoen. Zij hebben de kennis en techniek in huis om de sprong veilig uit te voeren en houden zich bovendien aan strak opgelegde uitvoeringsregels.

Kan iedereen een tandemsprong maken?

Vrijwel iedereen kan een tandem- ofwel duosprong maken mits goed gezond, sportief ingesteld en niet te bang. U hoeft geen opleiding te volgen of een training te doen. Er kan worden volstaan met een korte briefing.

Wordt er een maximum gewicht/lengte gesteld?

Voor uw en onze veiligheid hanteren wij een maximum gewicht van 100 kilo en maximum lengte van 2 meter.

Vanaf welke leeftijd mag je een tandemsprong maken?

Wij hanteren geen minimumleeftijd, maar een minimale lengte van 1.30 meter. Dit i.v.m. het goed passen in het passagiersharnas. Minderjarigen moeten wél de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben.

Op welke dagen wordt er gesprongen?

In alle weekenden en op een aantal extra dagen (meestal feestdagen). Een overzicht hiervan kun u in de linker kolom ‘openingstijden’ vinden op de pagina ‘Contact‘.

Wordt er ook in de winter gesprongen?

Ja, tijdens komende winter zullen we incidenteel een weekend open zijn. Een tandemsprong in de winter kan prima. Een extra laagje aan, handschoenen en genieten van het uitzicht! Tijdens een mooie winterdag is het vaak heel helder waardoor zelfde de afsluitdijk en de Waddeneilanden soms te zien zijn. En wat dacht u van een laagje wit…?

Voor de geopende weekenden kijkt u op de pagina contact bij ‘openingstijden’!

Hoe lang duurt een tandemsprong?

Voor de hele happening moet u zo’n twee tot drie uur uitrekken. Hieronder vallen het zich melden bij de tandemmaster, de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val, de landing en de eventuele montage van de foto-/videoreportage.

Wanneer en hoe kan ik betalen?

U kunt vooraf betalen via iDeal of creditcard. Betaalt u vooraf dan krijgt u € 10 korting. U kunt ook ter plekke betalen contant of met een pinpas betalen. Als u iemand wilt verassen kunt u ook een kadobon kopen. Zie daarvoor de volgende veel gestelde vraag.

Welke kleding moet ik dragen?

Je krijgt van ons een springoverall en springbril. Verder volstaat u met sportieve kleding met sportschoenen of stevige schoenen.

Moet ik eerst een tandemsprong maken voordat ik zelf een opleiding parachutespringen kan doen?

Nee, dit hoeft niet. U krijgt namelijk eerst een grondopleiding en hiervoor is geen ervaring/voorkennis vereist. U mag direct één van onze opleidingen volgen. Voor meer informatie kijkt u op onze pagina ‘Opleiding‘.

Kun je met contactlenzen of een bril een tandemsprong maken?

Ja, het is geen probleem om met contactlenzen (harde of zachte) te springen, we hebben speciale springbrilletjes die we opzetten voor de vrije val. Ook voor brildragers hebben we springbrilletjes die u over uw eigen bril heen kunt dragen. Contactlenzen verdient wel de voorkeur indien mogelijk.

Wat houdt de foto-/videoreportage precies in?

De cameraman/-vrouw filmt en fotografeert uw gehele sprong. De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val en natuurlijk de landing. Deze beelden worden direct na uw sprong gemonteerd met muziek en krijgt u dan op een Skydive Hoogeveen USB-stick.

Wat zijn video en foto's met handcam?

Door de ontwikkeling van kleine compacte camera’s met toch hele behoorlijke beeldkwaliteiten, is het mogelijk om de tandeminstructeur op zijn hand een handcam mee te laten nemen. Deze beelden zijn uiteraard iets beperkter, minder stabiel en vanuit een vaste positie. Vergelijk het met een selfie tijdens een wilde rit. Toch geeft ook deze optie over het algemeen zeer gave beelden en een goede indruk van de sprong, van heel dichtbij, van begin tot eind. Je krijgt de beelden direct en onbewerkt mee op een leuke USB stick.

Het meenemen van eigen camera’s en telefoons is een risico voor de tandeminstructeur, jezelf en personen op de grond. Bovendien is het maken van beelden tijdens parachutesprongen specifiek gereguleerd door de Overheid. Het is dan ook niet toegestaan zelf camera’s, al dan niet vastgezet, mee te nemen in het vliegtuig en tijdens de sprong.

Kan ik met 1 foto-/videoreportage meerdere tandems laten filmen?

De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig en de landing kunnen voor de personen die in dezelfde vlucht zitten gelijktijdig gefilmd worden. De vrije val echter kan maar voor één tandempassagier.

Mag je zelf een GoPro meenemen tijdens de sprong?

Het meenemen van eigen camera’s en telefoons is een risico voor de tandeminstructeur, jezelf en personen op de grond. Het is dan ook niet toegestaan zelf camera’s, al dan niet vastgezet, mee te nemen in het vliegtuig en tijdens de sprong. ​​​​​​

Kunnen familie, vrienden of bekenden komen kijken?

Uw meegebrachte gasten zijn uiteraard van harte welkom om uw ervaring te delen. Het terras naast de kantine biedt uitstekend uitzicht. U stijgt op en landt slecht meters voor hen!