Tandemsprong maken

Heb jij ook altijd al willen weten hoe het is om een tandemsprong te maken? Zou je het durven? En is het mogelijk? Jazeker!
Uit een vliegtuig springen staat bij veel mensen op de bucketlist, en terecht. Terwijl je van ca. 3 km hoogte met 200 km p/u naar beneden valt ervaar je de vrijheid en adrenaline-kick van de vrije val en kan je genieten van het prachtige uitzicht wanneer je onder je parachute vliegt.

Voor vrijwel iedereen is er de kans om een sprong te maken. Een zogenaamde duosprong of tandemsprong maak je samen met een ervaren tandemmaster. Je hebt geen training nodig, alleen een beetje durf en motivatie. Deze geweldige ervaring moet iedereen minimaal één keer in zijn leven hebben mee gemaakt. Je wil toch niet op je 80ste denken, had ik maar…

Dus waar wacht je nog op? Kom tandemspringen bij Skydive Hoogeveen.

Boek een tandemsprong

Wat kost een tandemsprong?

De tandemsprong prijs is bij Skydive Hoogeveen 199,-. Dit is inclusief grond-instructie, gebruik van een overal voor over je kleding en gebruik van een goggle (bril om je ogen te beschermen). Na de tandemsprong krijg je een mooi certificaat als bewijs en herinnering aan de geweldige ervaring.

Tandemsprong korting

Wanneer je meerdere tandemsprongen in één keer boekt krijg je korting.

Hierbij gelden de volgende kortingen:

  • Vanaf 10 tandemsprongen: 10 euro korting per persoon
  • Vanaf 20 tandemsprongen: 20 euro korting per persoon
  • Vanaf 30 tandemsprongen: 30 euro korting per persoon

Voor de korting kan je contact opnemen met onze tandem-coördinator via tandem@skydivehoogeveen.nl of door te bellen naar 06 83170163.

Tandemsprong maken

Foto- of videoreportage

Het is mogelijk om je sprong vast te laten leggen op beeld. Van voorbereiding tot landing, alles wordt vastgelegd. Een speciale cameraspringer maakt beelden, zowel op de grond, in het vliegtuig als in de lucht. Hij springt dus samen met jou en de tandemmaster mee. Een prachtige manier om eindeloos na te kunnen genieten van je volledige sprong. Misschien maak je maar eens in je leven een tandem skydive. Dan is een foto- of videoreportage een tastbaar en enorm waardevol souvenir van deze bijzondere ervaring. De kosten voor een videoreportage zijn 100,-. Na de sprong worden de beelden bewerkt tot een mooie video en ontvang je deze op een handige usb stick.

Tandem video

Wat is een tandemsprong?

Een tandemsprong, ook wel duosprong of tandem skydive genoemd, is de makkelijkste manier om de ervaring van parachutespringen mee te maken. Je hebt geen opleiding of ervaring nodig. Wanneer je gaat tandemspringen zit je veilig vast aan een ervaren instructeur, de tandemmaster. Je hoeft zelf vrijwel niets te doen behalve genieten van de vrije val en het prachtige uitzicht.

Na een instructie waarin de tandemmaster je uitlegt wat je precies te wachten staat stap je in het vliegtuig, veilig gekoppeld aan de tandemmaster met een extra grote parachute. Op een hoogte van ca. 3 km. verlaten jullie het vliegtuig waarna je kunt genieten van de spectaculaire sensatie van een vrije val. Met grote snelheid zoef je naar beneden totdat, op ruime hoogte, de parachute geopend wordt. En daarna vlieg je. Hangend aan de parachute kun je genieten van een fantastisch uitzicht. Samen met de tandemmaster stuur je de parachute geleidelijk naar het landingsterrein. Dit bevind zich direct naast het clubhuis op het vliegveld. En daar maak je een zachte landing, vlak voor de voeten van familie en vrienden. Wat een bijzondere ervaring!

Tandemspringen

Kan iedereen tandemspringen?

Bijna iedereen kan een tandemsprong maken. Als je gezond bent en niet te bang kan je een tandem skydive maken. Om de veiligheid te kunnen garanderen behouden we ons het recht voor dat bij een te korte lichaamslengte je geen tandemsprong kan maken in verband met het passend maken van het harnas. De exacte minimale lengte hangt af van je lichaamsbouw, ben je korter dan 150cm neem dan eerst even contact op met ons via de mail. De maximale lengte is 2 meter en een gewicht van maximaal 100 kg. Onder de 18 jaar heb je schriftelijke toestemming nodig van je ouders en de minimale leeftijd is 10 jaar. Ervaring of een training heb je niet nodig. Na een instructie ongeveer een kwartier ga je al de lucht in voor een onvergetelijke sprong.

Is een tandemsprong gevaarlijk?

Nee, een tandemsprong is niet gevaarlijk. Tandemmasters zijn zeer ervaren springers. Voordat een springer bevoegd is om een tandemsprong te maken met een passagier, moet hij of zij hiervoor een opleiding doen. Deze opleiding kan pas gedaan kan worden door een springer die minimaal 750 zelfstandige sprongen heeft gemaakt.
Daarnaast zijn de parachutes uitgerust met een back up systeem. Mocht er iets misgaan met de hoofdparachute, wat vrijwel nooit gebeurt, dan kan deze worden afgeworpen en gaat de reserve parachute open. Zelfs wanneer er helemaal niets wordt gedaan in de vrije val zal de parachute op een bepaalde hoogte automatisch worden geopend door middel van een automatische opener.

Landing na de tandemsprong

Tandemsprong reserveren

Ben jij er klaar voor om een tandemsprong te maken? Reserveer dan snel jouw plek. Skydive Hoogeveen is geopend in de weekenden, ook op feestdagen.
Daarnaast hebben we extra tandemdagen waarop we geopend zijn, de dagen voor 2022 worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Als je speciale wensen hebt, dan kan je die aangeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Kom een tandemsprong maken bij Skydive Hoogeveen

We zien je graag bij Skydive Hoogeveen. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en te informeren naar de mogelijkheden. Of neem contact op via telefoon of mail.

Boek een tandemsprong

Veel gestelde vragen

Kan iedereen een tandemsprong maken?

Vrijwel iedereen kan een tandem- ofwel duosprong maken mits goed gezond, sportief ingesteld en niet te bang. Wij houden voor uw en onze veiligheid een minimumleeftijd van 14 jaar, een lengte van maximaal 2 meter en een gewicht van maximaal 95 kg aan. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben. U hoeft geen opleiding te volgen of een training te doen. Er kan worden volstaan met een korte briefing.

Vanaf welke leeftijd mag je een tandemsprong maken?

Wij hanteren een minimumleeftijd van 14 jaar. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben.

Wordt er een maximum gewicht/lengte gesteld?

Voor uw en onze veiligheid hanteren wij een maximum gewicht van 100 kilo en maximum lengte van 2 meter.

Op welke dagen wordt er gesprongen?

In alle weekenden en op een aantal extra dagen (meestal vrijdagen en een aantal feestdagen). Een overzicht hiervan kun u in de linker kolom ‘openingstijden’ vinden op de pagina ‘Contact‘.

Hoe lang duurt een tandemsprong?

Voor de hele happening moet u zo’n anderhalf uur uitrekken. Hieronder vallen het zich melden bij de tandemmaster, de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val, de landing en de eventuele montage van de foto-/videoreportage.

Welke kleding moet ik dragen?

Je krijgt van ons een springoverall en springbril. Verder volstaat u met sportieve kleding met sportschoenen of stevige schoenen.

Kun je met contactlenzen of een bril een tandemsprong maken?

Ja, het is geen probleem om met contactlenzen (harde of zachte) te springen, we hebben speciale springbrilletjes die we opzetten voor de vrije val. Ook voor brildragers hebben we springbrilletjes die u over uw eigen bril heen kunt dragen. Contactlenzen verdient wel de voorkeur indien mogelijk.

Wat houdt de foto-/videoreportage precies in?

De cameraman/-vrouw filmt en fotografeert uw gehele sprong. De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val en natuurlijk de landing. Deze beelden worden direct na uw sprong gemonteerd met muziek en krijgt u dan op een Skydive Hoogeveen memorystick

Kunnen familie, vrienden of bekenden komen kijken?

Uw meegebrachte gasten zijn uiteraard van harte welkom om uw ervaring te delen. Het terras naast de kantine biedt uitstekend uitzicht. U stijgt op en landt slecht meters voor hen!

Is tandemspringen veilig?

Tandemspringen is heel veilig. U springt met zeer ervaren instructeurs die elk jaar weer aan zware eisen moeten voldoen. Zij hebben de kennis en techniek in huis om de sprong veilig uit te voeren en houden zich bovendien aan strak opgelegde uitvoeringsregels.

Hoe kan ik betalen?

U kunt zowel cash of met pin betalen. Het laatste geniet onze voorkeur.

Kan ik met 1 foto-/videoreportage meerdere tandems laten filmen?

De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig en de landing kunnen voor de personen die in dezelfde vlucht zitten gelijktijdig gefilmd worden. De vrije val echter kan maar voor één tandempassagier.

Hebben jullie ook een cadeaubon of voucher?

Ja, wij hebben tandemsprong cadeaubonnen. U kunt kiezen voor een vooraf betaalde bon of gewoon een bon zonder waarde.

Wordt er ook in de winter gesprongen?

Nee, deze winter wordt er niet gesprongen bij Skydive Hoogeveen. Vanaf maart kunt u weer een tandemsprong boeken.

Moet ik eerst een tandemsprong maken voordat ik zelf een opleiding parachutespringen kan doen?

Nee, dit hoeft niet. U krijgt namelijk eerst een grondopleiding en hiervoor is geen ervaring/voorkennis vereist. U mag direct één van onze opleidingen volgen. Voor meer informatie kijkt u op onze pagina ‘Opleiding‘.

Iemand op een originele manier verrassen? Geef een cadeaubon voor een tandemsprong!

Geef een tandem cadeau