Skip to main content

Tandemsprong maken

Heb jij ook altijd al willen weten hoe het is om een tandemsprong te maken? Zou je het durven? En is het mogelijk? Jazeker!
Uit een vliegtuig springen staat bij veel mensen op de bucketlist, en terecht. Terwijl je van ca. 3 km hoogte met 200 km p/u naar beneden valt ervaar je de vrijheid en adrenaline-kick van de vrije val en kan je genieten van het prachtige uitzicht wanneer je onder je parachute vliegt.

Voor vrijwel iedereen is er de kans om een sprong te maken. Een zogenaamde duosprong of tandemsprong maak je samen met een ervaren tandemmaster. Je hebt geen training nodig, alleen een beetje durf en motivatie. Deze geweldige ervaring moet iedereen minimaal één keer in zijn leven hebben mee gemaakt. Je wil toch niet op je 80ste denken, had ik maar…

Dus waar wacht je nog op? Kom tandemspringen bij Skydive Hoogeveen.

Boek een tandemsprongGeef een sprong cadeau

Wat kost een tandemsprong?

Je kunt bij Skydive Hoogeveen al vanaf €240 de sprong van je leven maken. Dit is inclusief grond-instructie, gebruik van een overal voor over je kleding en gebruik van een goggle (bril om je ogen te beschermen). Na de tandemsprong krijg je een mooi certificaat als bewijs en herinnering aan de geweldige ervaring. Boek je minimaal 5 sprongen tegelijk dan krijg je € 10,- korting per persoon

Foto- en videoreportage

Het is mogelijk om je sprong vast te laten leggen op beeld. Van voorbereiding tot landing, alles wordt vastgelegd. Een speciale cameraspringer maakt beelden, zowel op de grond, in het vliegtuig als in de lucht. Hij springt dus samen met jou en de tandemmaster mee. Een prachtige manier om eindeloos na te kunnen genieten van je volledige sprong. Misschien maak je maar eens in je leven een tandem skydive. Dan is een foto- of videoreportage een tastbaar en enorm waardevol souvenir van deze bijzondere ervaring. Na de sprong worden de beelden bewerkt tot een mooie video en ontvang je deze op een handige usb stick.

Handcam video & foto’s

Door de ontwikkeling van kleine compacte camera’s met toch hele behoorlijke beeldkwaliteiten, is het mogelijk om de tandeminstructeur op zijn hand een handcam mee te laten nemen. Deze beelden zijn uiteraard iets beperkter, minder stabiel en vanuit een vaste positie. Vergelijk het met een selfie tijdens een wilde rit. Toch geeft ook deze optie over het algemeen zeer gave beelden en een goede indruk van de sprong, van heel dichtbij, van begin tot eind. Je krijgt de beelden direct en onbewerkt mee op een leuke USB stick.

Niet alle tandeminstructeurs springen met een handcam. Opnames met een handcam kunnen daarom alleen ter plekke voorafgaand aan je sprong op basis van beschikbaarheid worden geboekt.

Het meenemen van eigen camera’s en telefoons is een risico voor de tandeminstructeur, jezelf en personen op de grond. Het is dan ook niet toegestaan zelf camera’s, al dan niet vastgezet, mee te nemen in het vliegtuig en tijdens de sprong. ​​​​​​​

Tandemsprong maken
Tandem video

Wat is een tandemsprong?

Een tandemsprong, ook wel duosprong of tandem skydive genoemd, is de makkelijkste manier om de ervaring van parachutespringen mee te maken. Je hebt geen opleiding of ervaring nodig. Wanneer je gaat tandemspringen zit je veilig vast aan een ervaren instructeur, de tandemmaster. Je hoeft zelf vrijwel niets te doen behalve genieten van de vrije val en het prachtige uitzicht.

Na een instructie waarin de tandemmaster je uitlegt wat je precies te wachten staat stap je in het vliegtuig, veilig gekoppeld aan de tandemmaster met een extra grote parachute. Op een hoogte van ca. 3 km. verlaten jullie het vliegtuig waarna je kunt genieten van de spectaculaire sensatie van een vrije val. Met grote snelheid zoef je naar beneden totdat, op ruime hoogte, de parachute geopend wordt. En daarna vlieg je. Hangend aan de parachute kun je genieten van een fantastisch uitzicht. Samen met de tandemmaster stuur je de parachute geleidelijk naar het landingsterrein. Dit bevindt zich direct naast het clubhuis op het vliegveld. En daar maak je een zachte landing, vlak voor de voeten van familie en vrienden. Wat een bijzondere ervaring!

Tandemspringen

Kan iedereen tandemspringen?

Bijna iedereen kan een tandemsprong maken. Als je gezond bent en niet te bang kun je een tandem skydive maken. Om de veiligheid te kunnen garanderen behouden we ons het recht voor dat bij een te korte lichaamslengte je geen tandemsprong kan maken in verband met het passend maken van het harnas. De exacte minimale lengte hangt af van je lichaamsbouw, ben je korter dan 130 cm neem dan eerst even contact op met ons via de mail. De maximale lengte is 2 meter en een gewicht van maximaal 100 kg. Onder de 18 jaar heb je schriftelijke toestemming nodig van je ouders. Ervaring of een training heb je niet nodig. Na een instructie ongeveer 10 minuten ga je al de lucht in voor een onvergetelijke sprong!

Is een tandemsprong gevaarlijk?

Nee, een tandemsprong is niet gevaarlijk. Tandemmasters zijn zeer ervaren springers. Voordat een springer bevoegd is om een tandemsprong te maken met een passagier, moet hij of zij hiervoor een opleiding doen. Deze opleiding kan pas gedaan kan worden door een springer die minimaal 750 zelfstandige sprongen heeft gemaakt.
Daarnaast zijn de parachutes uitgerust met een back-up systeem. Mocht er iets misgaan met de hoofdparachute, wat vrijwel nooit gebeurt, dan kan deze worden afgeworpen en gaat de reserve parachute open. Zelfs wanneer er helemaal niets wordt gedaan in de vrije val zal de parachute op een bepaalde hoogte automatisch worden geopend door middel van een automatische opener.

Landing na de tandemsprong

Tandemsprong reserveren

Ben jij er klaar voor om een tandemsprong te maken? Reserveer dan snel jouw plek. De openingstijden van Skydive Hoogeveen is in principe elk weekeinde geopend van maart t/m oktober in de weekenden, ook op feestdagen. Van november t/m februari zijn we maar beperkt geopend.
Daarnaast hebben regelmatig extra dagen waarop we geopend zijn, ook door de week. Kijk op onze kalender voor actuele openingstijden .

Als je speciale wensen hebt, dan kan je die aangeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Kom een tandemsprong maken bij Skydive Hoogeveen

We zien je graag bij Skydive Hoogeveen. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en te informeren naar de mogelijkheden. Of neem contact op via telefoon of mail.

Boek een tandemsprong

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk op onze pagina ‘Veel gestelde vragen‘!

Iemand op een originele manier verrassen? Geef een cadeaubon voor een tandemsprong!

Geef een tandem cadeau