Tandemsprong maken

Als je gezond, een beetje sportief en niet te bang bent.. dan moet je een tandemsprong maken!! Veiligheid gaat boven alles en daarom houden een minimumleeftijd van 14 jaar, een lengte van maximaal 2 meter en een gewicht van maximaal 95 kg aan. Onder de 18 moet je schriftelijke toestemming van je ouders hebben. Je hebt geen training nodig. Na een intro van een kwartiertje ga je al de lucht in voor je onvergetelijke sprong!

Impressie tandemsprong

Reservering

Om je sprong zo persoonlijk mogelijk te maken plannen we graag een afspraak met je.

Je bent welkom om spontaan langs te komen voor een sprong, maar in het hoogseizoen zijn de beschikbare plaatsen vaak ingepland. Houdt er rekening mee dat deze superervaring ongeveer anderhalf uur tijd kost. Wij maken onze skydives in de weekenden en op feestdagen. En soms plannen we een extra ‘tandemskydivedag’.

Boek een tandemsprong!

Foto- & Videoreportage

Bedenk dat je misschien maar eens in je leven een Tandemskydive maakt. Een foto- / videoreportage is een tastbaar en enorm waardevol souvenir van deze heel bijzondere ervaring. Een van onze ervaren cameraspringers volgt je tijdens de voorbereiding van je sprong, tijdens de vlucht en in de vrije val. En natuurlijk wordt bij de landing ook jouw eerste reactie gefilmd. Deze professionele opname, gemonteerd samen met steengoeie muziek, ontvang je na de sprong zo snel mogelijk.

Kosten & Aanmelding

Een afspraak maken is eenvoudig; vul het online aanmeldformulier in en verzend het. Als het aanmeldformulier niet voorziet, stuur dan even een mailtje naar onze tandemcoördinator: tandem@skydivehoogeveen.nl. Als het dringend is kun je bellen met Erik Hooglugt: 06 57971036. Let op! Je aanvraag is pas definitief wanneer je de bevestiging binnen hebt!
Een tandemskydive kost € 209,-. Een foto- & videoreportage boek je erbij voor € 100,-!
En pinnen? Graag! Prijswijzingen voorbehouden.

Boek een tandemsprong!
MEER KANSEN IN 2019

Extra tandemdagen

In 2019 is het ook mogelijk om niet alleen in de weekenden een tandemsprong te maken, maar ook op een aantal extra feest-/vakantiedagen.

  • 22 april (2e paasdag)
  • 10 juni (2e pinksterdag)
  • 12 & 19 juli (vrijdagen)
  • 8 augustus (donderdag)
  • 9 augustus (vrijdag)

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een tandemsprong maken?

Vrijwel iedereen kan een tandem- ofwel duosprong maken mits goed gezond, sportief ingesteld en niet te bang. Wij houden voor uw en onze veiligheid een minimumleeftijd van 14 jaar, een lengte van maximaal 2 meter en een gewicht van maximaal 95 kg aan. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben. U hoeft geen opleiding te volgen of een training te doen. Er kan worden volstaan met een korte briefing.

Vanaf welke leeftijd mag je een tandemsprong maken?

Wij hanteren een minimumleeftijd van 14 jaar. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben.

Wordt er een maximum gewicht/lengte gesteld?

Voor uw en onze veiligheid hanteren wij een maximum gewicht van 95 kilo en maximum lengte van 2 meter.

Op welke dagen wordt er gesprongen?

In alle weekenden en op een aantal extra dagen (meestal vrijdagen en een aantal feestdagen).Voor een overzicht klikt u hier.

Hoe lang duurt een tandemsprong?

Voor de hele happening moet u zo’n anderhalf uur uitrekken. Hieronder vallen het zich melden bij de tandemmaster, de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val, de landing en de eventuele montage van de foto-/videoreportage.

Welke kleding moet ik dragen?

Je krijgt van ons een springoverall en springbril. Verder volstaat u met sportieve kleding met sportschoenen of stevige schoenen.

Kun je met contactlenzen of een bril een tandemsprong maken?

Ja, het is geen probleem om met contactlenzen (harde of zachte) te springen, we hebben speciale springbrilletjes die we opzetten voor de vrije val. Ook voor brildragers hebben we springbrilletjes die u over uw eigen bril heen kunt dragen. Contactlenzen verdient wel de voorkeur indien mogelijk.

Ontvang ik nog een bevestiging nadat ik het aanmeldformulier heb ingevuld?

Ja, na ontvangst van uw inschrijfformulier ontvangt u van onze tandemcoördinator een bevestiging en verdere bijzonderheden voor de tandemsprong.

Wat gebeurt er als het slecht weer is?

Het is vaak vooraf moeilijk in te schatten of er op uw geboekte tijdstip daadwerkelijk gesprongen kan worden wanneer het weer discutabel is. Als u twijfelt, neemt u gerust contact met ons op. Wanneer we bij voorbaat al kunnen zien dat het niet mogelijk is, dan wordt u gebeld. In beide gevallen kunt u een nieuwe afspraak maken via onze tandemcoördinator.

Wat houdt de foto-/videoreportage precies in?

De cameraman/-vrouw filmt en fotografeert uw gehele sprong. De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val en natuurlijk de landing. Deze beelden worden direct na uw sprong gemonteerd met muziek en krijgt u dan op een DVD.

Kunnen familie, vrienden of bekenden komen kijken?

Uw meegebrachte gasten zijn uiteraard van harte welkom om uw ervaring te delen. Het terras naast de kantine biedt uitstekend uitzicht. U stijgt op en landt slecht meters voor hen!

Is tandemspringen veilig?

Tandemspringen is heel veilig. U springt met zeer ervaren instructeurs die elk jaar weer aan zware eisen moeten voldoen. Zij hebben de kennis en techniek in huis om de sprong veilig uit te voeren en houden zich bovendien aan strak opgelegde uitvoeringsregels.

Hoe kan ik betalen?

U kunt zowel cash of met pin betalen. Het laatste geniet onze voorkeur.

Kan ik met 1 foto-/videoreportage meerdere tandems laten filmen?

De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig en de landing kunnen voor de personen die in dezelfde vlucht zitten gelijktijdig gefilmd worden. De vrije val echter kan maar voor één tandempassagier.

Hebben jullie ook een cadeaubon of voucher?

Ja, wij hebben cadeaubonnen. U kunt kiezen voor een vooraf betaalde bon of gewoon een bon zonder waarde. Voor meer informatie klikt u hier.

Wordt er ook in de winter gesprongen?

Nee, deze winter wordt er niet gesprongen bij Skydive Hoogeveen. Vanaf maart kunt u weer een tandmsprong boeken.

Moet ik eerst een tandemsprong maken voordat ik zelf een opleiding parachutespringen kan doen?

Nee, dit hoeft niet. U krijgt namelijk eerst een grondopleiding en hiervoor is geen ervaring/voorkennis vereist. U mag direct één van onze opleidingen volgen. Voor meer informatie kijkt u op onze pagina ‘Opleiding‘.

Wilt u iemand op een originele manier verrassen? Geef een cadeaubon voor een tandemsprong!