Skip to main content

Static Line opleiding

De static-line opleiding is de klassieke manier om te leren parachutespringen.  Bij je static-line sprongen word je parachute meteen geopend door de zogenaamde. ‘static line’, die aan het vliegtuig is vastgehaakt. Je hebt bij deze opleiding dus geen vrije val. Het enige dat je hoeft te doen is springen, sturen, landen en natuurlijk flink genieten.

Naast een opleiding met vijf sprongen bieden wij ook een 1-sprongs opleiding aan. Als je nog wat twijfelt, maar wel alvast aan de ervaring wilt ruiken, is dat een goede optie.

Indeling opleidingsweekend

Van vrijdagavond 19 uur krijg je de algemene oriëntatie en theorie. Zaterdag vanaf 9 uur tot in de middag volgen praktijktraining en examens, waarbij natuurlijk de veiligheid een grote rol speelt. Daarna maak je al je 1e sprong! Op zondag maak van je nog een of meer sprongen. De overige sprongen maak je wanneer je er zelf zin in hebt. Je kunt je opleidingssprongen maken tot het eind van het jaar waarin je de opleiding hebt gevolgd.

Aanmelding

De static-line opleiding is inclusief grondopleiding, vijf sprongen, opleidingsboek, logboek, springbewijs, clublidmaatschap, materiaalhuur, aanvullende WA-verzekering. Zelf moet je zorgen voor stevig sportschoeisel en een trainingspak. Wij hebben een speciale overall voor je te leen. Je kunt je aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier. Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen. Als we je formulier binnen hebben sturen we je de bevestiging. Op de 1e dag van je opleiding moet je een pasfoto en je medische verklaring meenemen. En als je nog geen 18 bent ook de toestemming van je ouders/voogd.

Boek een opleiding

Overige Bepalingen

Om zelfstandig te mogen skydiven moet je minimaal 16 zijn. Tot je 18e is toestemming van de ouders/voogd nodig. De maximale leeftijd om te mogen starten met een opleiding is 50 jaar, ongeacht je fysieke en mentale "fitheid".
Je mag niet zwaarder zijn dan 100 kg. Dit is een uiterste grens i.v.m. materiaal. Als je zwaarder bent kun je dus absoluut niet springen.
De overige medische eisen, de keuringsartsen en het formulier kun je vinden op de pagina: