Militaire wing opleiding

Voor je militaire wing heb je 5 static line sprongen nodig. Dat kan al in drie dagen! Omdat je als militair vaak deel uitmaakt van een groep hebben we mogelijkheden om flexibel te zijn met opleidingsdata en prijzen. Ook kunnen we de grondopleiding, indien gewenst, op jouw kazerne verzorgen. Natuurlijk kun je ook gewoon alleen of met een aantal vrienden bij een normale opleidingsgroep aansluiten. Na afloop krijg je alle papieren die je nodig hebt om bij je commandant je wing aan te vragen. Dit geldt ook voor mensen werkzaam bij het Ministerie van Justitie. Je kunt je militaire wing al halen vanaf € 325,-!

Vraag naar de mogelijkheden bij onze opleidingscoördinator:

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kijk je op de pagina over onze Static Line opleiding.

Extra informatie

De militaire wing is het borstonderscheidingsteken ‘Militair Brevet B. Dit brevet wordt verstrekt aan militairen die een para-opleiding volgen in het kader van de zogenaamde “grensverleggende activiteiten”. Deze militaire wing wordt van rijkswege verstrekt.

De methode om de militaire wing te krijgen is voor landmacht, luchtmacht- en marine personeel verschillend:

Nederlandse Landmachtmilitairen

Ben je bij de Landmacht? Dan gaat de aanvraag voor je wing via de bataljons of overeenkomstige commandant. Die heeft hiervoor speciale formulieren (VRA). Bij je aanvraag moet je kopieën van je sportparachutespringbewijs, van je logboek met 5 afgetekende static-line sprongen en van je medische verklaring mee leveren. Je wordt als drager van je wing echter niet aangemerkt als militair parachutist en je ontvangt daarom niet het militaire brevet.

Nederlandse Luchtmachtmilitairen

Ben je bij de Luchtmacht? Dan gaat de aanvraag voor je wing via je directe commandant.
Die heeft hiervoor een speciaal formulier. Bij je aanvraag moet je een kopie van je sportparachutespringbewijs en van je logboek van met daarin 5 correct afgetekende (static line of AFF) sprongen overleggen.

Nederlandse Marine Militairen

Ben je bij de Marine? Dan gaat de aanvraag voor je wing via je directe commandant.
Die heeft hiervoor speciale formulieren en kan je informatie geven over het aanvragen van je wing. Bij je aanvraag moet je kopieën van je sportparachutespringbewijs, van je logboek met 5 afgetekende static-line sprongen en van je medische verklaring mee leveren.

Nederlandse Marechaussee Militairen

Ben je bij de Marechaussee? Dan gaat de aanvraag voor je wing via je directe commandant.
Die kan je informatie geven over het aanvragen van je wing.

Ministerie van Justitie

Werk je bij het Ministerie van Justitie? Dan kun je ook je wing behalen! Vraag aan je leidinggevende hoe het het aanvragen van je wing moet gebeuren nadat je de 5 sprongen gedaan hebt.