AFF opleiding

AFF betekent Accelerated Free Fall. Veilig begeleid door je instructeurs is dit de snelste manier om zelfstandig te leren skydiven! En dat is waar het om gaat!  Zonder enige vooropleiding leren wij je in maar 7 sprongen hoe je veilig en zelfstandig kunt skydiven. Naast de volledige 7-sprongs AFF cursus bieden we ook  de een 1-sprongs cursus aan voor als je het nog niet zeker weet, maar alvast even wilt ruiken. De 7-sprongs AFF cursus kost € 1.250,- en de 1-sprongs maar € 450,-

AFF Opleiding

Na jaren van ontwikkeling is AFF nu de norm voor bijna iedereen die wil leren skydiven. Natuurlijk kun je na 7 sprongen nog niet alles, maar na het afronden van deze cursus ben je al een heel eind op weg! De cursus begint op vrijdagavond en wordt al op zaterdagmiddag, als het goed weer is, afgerond met je eerste skydive! De overige 6 sprongen maak je wanneer je daar zelf zin in hebt, maar hoe sneller hoe beter. De skydives in je cursus kun je maken tot het einde van het jaar waarin je de cursus hebt gevolgd.

Sneller leerproces

Het leerproces is bij de AFF cursus veel sneller dan bij de conventionele static-line cursus. Dat komt omdat de instructeurs met je mee springen en je al tijdens de vrijval aanwijzingen kunnen geven door middel van handsignalen. Ze blijven de hele vrije val heel bij je, zodat ze je na de sprong precies kunnen vertellen wat je hebt gedaan. Tijdens je volgende skydives heb je veel baat bij hun aanwijzingen!

Veiligheid

De hele cursus is gericht op jouw leertempo, ervaring en conditie. Na afronding van de grondopleiding vlieg je samen met jouw eigen instructeurs naar 4 kilometer hoogte. Tijdens de hele vrije val, die ongeveer een minuut duurt, blijven ze bij je en houden je goed in de gaten. Zelfs grijpen in als er iets gebeurt, laten je geen seconde langer vallen dan verantwoord is en zullen indien nodig jouw parachute openen. Na opening van de parachute zweef je naar de aarde zoals je dit geleerd is tijdens de grondopleiding. Op de grond staan je instructeurs al te wachten om je als eerste te feliciteren met jouw eerste echte skydive!

Kosten & Aanmelding

De AFF cursus kost € 1.250,-. Dit bedrag is inclusief grondopleiding, 7 AFF levels (inclusief de sprongen van de instructeurs), een logboek om jouw vorderingen in bij te houden, het springbewijs, clublidmaatschap, alle materiaalhuur en een aanvullende WA-verzekering.
Je moet zelf zorgen voor stevige sportschoenen en sportkleding. Meld je voor de 1- of de 7-sprongs AFF cursus aan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Als we je formulier binnen hebben sturen we je de bevestiging. Op de 1e cursusdag moet je een pasfoto en je medische verklaring meenemen. En als je nog geen 18 bent ook de toestemming van je ouders/voogd.

Overige Bepalingen

Om zelfstandig te mogen skydiven moet je minimaal 16 zijn. Tot je 18e is toestemming van de ouders/voogd nodig. De maximale leeftijd om te mogen starten met een opleiding is 50 jaar, ongeacht je fysieke en mentale "fitheid".
Je mag niet zwaarder zijn dan 95 kg. Dit is een uiterste grens i.v.m. materiaal. Als je zwaarder bent kun je dus absoluut niet springen.
De overige medische eisen, de keuringsartsen en het formulier kun je vinden op de pagina:

De AFF summerschool boek je voor € 1350,-! Dat is incl.:

  • Theoretische en praktische grondopleiding van een dag
  • 7 Opleidingssprongen van 12.500 ft.
  • 5 dagen begeleiding in de lucht en op de grond van ervaren instructeurs
  • Ontbijt en lunch op elke dag en avondeten op een aantal dagen

Overnachten kan op de vliegveldcamping. Van eenvoudig met je eigen tentje of een caravan. Vanaf €6,- p.p.p.n.

AFF summerschool

Wil jij je zomervakantie de ultieme boost geven? Heb je altijd al willen leren skydiven? Wil jij 5 dagen doorbrengen met beginnende en ervaren springers in een gezellige omgeving, slapend op de vliegveldcamping tijdens de Skydive Hoogeveen mini-boogie? Geef je dan op voor onze AFF summerschool!
De video aan de linkerkant geeft een mooie impressie van onze mini-boogie van 2016.

Maar wat kan jij verwachten van de AFF-summerschool?
Op de eerste dag begin je in alle rust met de grondopleiding. Hier krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden geleerd. De theorie bereid je thuis voor aan de hand van de syllabus die je krijgt na je aanmelding. Vanaf de tweede dag begin je met de 7 opleidingssprongen en wie weet sluit jij je summerschool wel al af met een paar gave solosprongen!