Tandemspringen bij Skydive Hoogeveen

Samen met een tandemmaster naar ruim 3 kilometer vliegen en dan uit een vliegtuig springen. Veilig vastgemaakt hetzelfde ervaren wat een skydiver meemaakt: de vrije val, de snelheid, de opening, het besturen en het landen van de parachute met het verschil dat een ander het voor je doet: dat is tandemspringen!

Boek een tandemsprong!

Voorwaarden

Vrijwel iedereen kan een tandem- ofwel duosprong maken mits goed gezond, sportief ingesteld en niet te bang. Wij houden voor uw en onze veiligheid een minimumleeftijd van 14 jaar, een lengte van maximaal 2 meter en een gewicht van maximaal 95 kg aan. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben. U hoeft geen opleiding te volgen of een training te doen. Er kan worden volstaan met een korte briefing.

Impressie tandemsprong

Reservering

Om wachttijden te vermijden en je een persoonlijke behandeling te kunnen geven maken we een afspraak voor een bepaalde dag en tijd. Soms kun je spontaan binnenlopen en een tandemsprong maken, maar in het seizoen (mei – sept) zijn de beschikbare plaatsen meestal ingepland. Houdt u er rekening mee dat u ongeveer anderhalf uur voor deze happening moet uittrekken. Wij maken onze sprongen overwegend in de weekenden en op feestdagen. Bij veel aanbod wordt soms een extra ‘tandemdag’ georganiseerd.

Boek een tandemsprong!

Foto- & Videoreportage

Om een fantastische herinnering aan uw tandemsprong over te houden adviseren wij u van uw sprong een foto- & videoreportage te laten maken. Een meespringende cameraman/-vrouw legt de voorbereiding en de sprong van begin tot eind vast. Zo kunt u op een later moment nog eens rustig nagenieten van uw sprong en deze delen met anderen! Met de prachtige foto’s kunt u een blijvende herinnering een plekje geven.

Kosten & Aanmelding

U kunt een afspraak maken door het online aanmeldformulier in te vullen. In gevallen waarin het boekingsformulier niet voorziet kunt u een mail te sturen naar onze tandemcoördinator: tandem@skydivehoogeveen.nl. Voor dringende gevallen kunt u contact opnemen met Erik Hooglugt: 06-83170163. Let op! Uw aanvraag is pas definitief wanneer u een bevestiging heeft ontvangen! Het maken van een tandemsprong kost € 199,-. De kosten van een foto- & videoreportage bedragen € 100,-. Het geniet onze voorkeur als u ter plaatse via pin betaalt. Prijswijzingen voorbehouden.

Boek een tandemsprong!
MEER KANSEN IN 2018

Extra tandemdagen

In 2018 is het ook mogelijk om niet alleen in de weekenden een tandemsprong te maken, maar ook op een aantal extra feestdagen.

  • 2 april (2e paasdag)
  • 21 mei (2e pinksterdag)

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een tandemsprong maken?

Vrijwel iedereen kan een tandem- ofwel duosprong maken mits goed gezond, sportief ingesteld en niet te bang. Wij houden voor uw en onze veiligheid een minimumleeftijd van 14 jaar, een lengte van maximaal 2 meter en een gewicht van maximaal 95 kg aan. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben. U hoeft geen opleiding te volgen of een training te doen. Er kan worden volstaan met een korte briefing.

Vanaf welke leeftijd mag je een tandemsprong maken?

Wij hanteren een minimumleeftijd van 14 jaar. Minderjarigen moeten de schriftelijke toestemming van hun ouders hebben.

Wordt er een maximum gewicht/lengte gesteld?

Voor uw en onze veiligheid hanteren wij een maximum gewicht van 95 kilo en maximum lengte van 2 meter.

Op welke dagen wordt er gesprongen?

In alle weekenden en op een aantal extra dagen (meestal vrijdagen en een aantal feestdagen).Voor een overzicht klikt u hier.

Hoe lang duurt een tandemsprong?

Voor de hele happening moet u zo’n anderhalf uur uitrekken. Hieronder vallen het zich melden bij de tandemmaster, de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val, de landing en de eventuele montage van de foto-/videoreportage.

Welke kleding moet ik dragen?

Je krijgt van ons een springoverall en springbril. Verder volstaat u met sportieve kleding met sportschoenen of stevige schoenen. Mocht u uw tandemsprong in de winter maken, neem dan een extra dikke trui en handschoenen mee.

Kun je met contactlenzen of een bril een tandemsprong maken?

Ja, het is geen probleem om met contactlenzen (harde of zachte) te springen, we hebben speciale springbrilletjes die we opzetten voor de vrije val. Ook voor brildragers hebben we springbrilletjes die u over uw eigen bril heen kunt dragen. Contactlenzen verdient wel de voorkeur indien mogelijk.

Ontvang ik nog een bevestiging nadat ik het aanmeldformulier heb ingevuld?

Ja, na ontvangst van uw inschrijfformulier ontvangt u van onze tandemcoördinator een bevestiging en verdere bijzonderheden voor de tandemsprong.

Wat gebeurt er als het slecht weer is?

Het is vaak vooraf moeilijk in te schatten of er op uw geboekte tijdstip daadwerkelijk gesprongen kan worden wanneer het weer discutabel is. Als u twijfelt, neemt u gerust contact met ons op. Wanneer we bij voorbaat al kunnen zien dat het niet mogelijk is, dan wordt u gebeld. In beide gevallen kunt u een nieuwe afspraak maken via onze tandemcoördinator.

Wat houdt de foto-/videoreportage precies in?

De cameraman/-vrouw filmt en fotografeert uw gehele sprong. De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val en natuurlijk de landing. Deze beelden worden direct na uw sprong gemonteerd met muziek en krijgt u dan op een DVD.

Kunnen familie, vrienden of bekenden komen kijken?

Uw meegebrachte gasten zijn uiteraard van harte welkom om uw ervaring te delen. Het terras naast de kantine biedt uitstekend uitzicht. U stijgt op en landt slecht meters voor hen!

Is tandemspringen veilig?

Tandemspringen is heel veilig. U springt met zeer ervaren instructeurs die elk jaar weer aan zware eisen moeten voldoen. Zij hebben de kennis en techniek in huis om de sprong veilig uit te voeren en houden zich bovendien aan strak opgelegde uitvoeringsregels.

Hoe kan ik betalen?

U kunt zowel cash of met pin betalen. Het laatste geniet onze voorkeur.

Kan ik met 1 foto-/videoreportage meerdere tandems laten filmen?

De voorbereiding op de grond met de briefing, de vlucht in het vliegtuig en de landing kunnen voor de personen die in dezelfde vlucht zitten gelijktijdig gefilmd worden. De vrije val echter kan maar voor één tandempassagier.

Hebben jullie ook een cadeaubon of voucher?

Ja, wij hebben cadeaubonnen. U kunt kiezen voor een vooraf betaalde bon of gewoon een bon zonder waarde. Voor meer informatie klikt u hier.

Wordt er ook in de winter gesprongen?

Ja, wanneer het weer het toelaat springen we het gehele jaar door. In de winter liggen de temperaturen uiteraard wel wat lager. Daarom adviseren we u om handschoenen mee te nemen en uzelf hierop te kleden.

Moet ik eerst een tandemsprong maken voordat ik zelf een opleiding parachutespringen kan doen?

Nee, dit hoeft niet. U krijgt namelijk eerst een grondopleiding en hiervoor is geen ervaring/voorkennis vereist. U mag direct één van onze opleidingen volgen. Voor meer informatie kijkt u op onze pagina ‘Opleiding‘.

Wilt u iemand op een originele manier verrassen? Geef een cadeaubon voor een tandemsprong!