Een opleiding volgen bij Skydive Hoogeveen

Bij Skydive Hoogeveen bieden wij de perfecte opleiding aan als je nog twijfelt om voor de vrije val te gaan.

Wil jij dit proberen? Boek een Static Line opleiding!

Static Line

De static line opleiding is één van de oudste manieren om te leren parachutespringen en is tot op de dag van vandaag erg succesvol. Static line betekent dat je met een lijn (de static line) aan het vliegtuig vast zit. De lijn zorgt ervoor dat je parachute geopend wordt als je het vliegtuig uitspringt. Je hebt bij deze opleiding dus geen vrije val. Het “enige” dat je dus hoeft te doen is te sturen en landen.

Alles er op en er aan in vijf sprongen voor € 450,-! Ook bieden wij een 1-sprongs opleiding aan van € 275,-. Twijfel je dus nog, maar wil je wel alvast aan de ervaring ruiken, kies dan hiervoor.

Indeling opleidingsweekend

Vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur: algemene oriëntatie en theorie. Zaterdag van 09.00 uur tot 19.00 uur: praktijktraining, examens en 1e sprong. De zondag wordt vaak gebruikt voor het maken van (een deel van) de overige sprongen, maar je kunt er ook voor kiezen dit te doen in een ander weekend. Je kunt je opleidingssprongen maken tot het eind van het jaar waarin je de opleiding hebt gevolgd.

Kosten & Aanmelding

De static line opleiding kost € 450,-. Hierbij is inbegrepen: grondopleiding, vijf sprongen, opleidingsboek, logboek, springbewijs, clublidmaatschap, materiaalhuur, aanvullende WA-verzekering. Je dient zelf zorgen voor stevig sportschoeisel en een trainingspak. Op de club zijn speciale overalls verkrijgbaar. Je kunt je aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier. Na ontvangst van je aanmeldformulier nemen wij contact met je op om de opleiding te bevestigen. Op de eerste opleidingsdag dien je een pasfoto, een medische verklaring en bij minderjarigheid een verklaring van toestemming van de ouders/voogd mee te nemen.

Overige Bepalingen

De minimumleeftijd om te mogen parachutespringen is 16 jaar. Tot 18 jaar is toestemming van de ouders nodig. In verband met de veiligheid is het maximaal toelaatbare gewicht van de springer op 95 kg. gesteld. Dit is een uiterste grens i.v.m. materiaal! Met een hoger gewicht kun je dus absoluut niet springen. De medische eisen en keuringsartsen kun vinden op deze pagina: