Een opleiding volgen bij Skydive Hoogeveen

Je wing halen in drie dagen? Je moet het maar kunnen!

Vraag naar de mogelijkheden

Militaire Wing

Je hebt 5 static line sprongen nodig om je militaire wing te halen en dit kan al in drie dagen! De opleiding is in principe gelijk aan de burgeropleiding maar omdat militairen vaak in groepen komen hebben we mogelijkheden om flexibel te zijn met opleidingsdata en prijzen. Ook kunnen we de grondopleiding, indien gewenst, op locatie verzorgen. Uiteraard kun je ook gewoon alleen of met een aantal personen bij een reguliere opleidingsgroep aansluiten. Je krijgt na afloop alle benodigde papieren om bij je commandant je wing aan te vragen.

Je kunt je wing al halen vanaf € 325,-!

Vraag naar de mogelijkheden bij onze opleidingscoördinator:

Sgt. 1 Diana Mols
opleiding@skydivehoogeveen.nl
06-14996358

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kijk je op de pagina over onze Static Line opleiding.

Extra informatie

Een militaire wing is het borstonderscheidingsteken militaire brevet B. Dit brevet wordt in het algemeen verstrekt aan militairen die een para-opleiding volgen in het kader van de zogenaamde “grensverleggende activiteiten”. De wing wordt van rijkswege verstrekt.

De methode voor het verkrijgen van de militaire wing is voor Nederlandse landmacht, luchtmacht- en marine personeel echter verschillend:

Nederlandse Landmachtmilitairen

De aanvragen voor een wing voor deze mensen gaat via de bataljons of overeenkomstige commandant. Deze heeft hiervoor speciale formulieren (VRA). Kopieën van het sportparachutespringbewijs, kopieën van het logboek van 5 afgetekende static line sprongen en de medische verklaring dienen bij deze aanvraag te worden meegeleverd. De drager ervan wordt echter niet aangemerkt als militair parachutist en ontvangt daarom ook niet het militaire brevet

Nederlandse Luchtmachtmilitairen

De aanvragen voor een wing voor deze mensen gaat via de directe commandant. Deze heeft hiervoor een speciaal formulier. Bij de aanvraag dient een kopie van het sportparachutespringbewijs en een van het logboek van met daarin 5 correct afgetekende (static line of AFF) sprongen te worden overlegd.

Nederlandse Marine Militairen

De aanvragen voor een wing voor deze mensen gaat via de directe commandant. Deze heeft hiervoor speciale formulieren. Kopieën van het sportparachutespringbewijs, kopieën van het logboek van 5 afgetekende static line sprongen en de medische verklaring dienen bij deze aanvraag te worden meegeleverd. De aanvragen voor een wing voor deze mensen gaat via de directe commandant. Deze kan verdere informatie geven over het aanvragen van de wing.

Nederlandse Marechaussee Militairen

De aanvragen voor een wing voor deze mensen gaat via de directe commandant. Deze kan verdere informatie geven over het aanvragen van de wing.