Een opleiding volgen bij Skydive Hoogeveen

Bij Skydive Hoogeveen bieden wij een opleidingsvorm aan waarbij je vanaf de allereerste sprong kunt meemaken waar je als kind van droomde: de vrije val!

Wil jij dit ook? Boek een AFF opleiding!

Accelerated Free Fall

AFF betekent Accelerated Free Fall en is precies dat wat de woorden zeggen: de snelste manier om zelfstandig de vrije val te ervaren; de essentie van het skydiven! Zonder enige vooropleiding leren wij je in 7 sprongen hoe je veilig en verantwoord zelfstandig kunt skydiven/parachutespringen.

Wij bieden nu naast onze volledige 7-sprongs AFF opleiding van € 1.250,- ook een 1-sprongs opleiding aan van € 450,-. Weet je het nog niet zeker, maar wil je wel alvast aan de ervaring ruiken, ga dan voor de 1-sprongs opleiding.

AFF Opleiding

De AFF opleiding is ontwikkelt in de jaren ’80, verder uitgewerkt in de jaren ’90 en nu eigenlijk de norm voor de gemotiveerde aspirant parachutist. Uiteraard ben je na 7 sprongen nog geen volleerd parachutist, maar dat je na het afronden van deze opleiding al een heel eind op weg bent staat buiten kijf! De opleiding begint op vrijdagavond om ca. 19.00 uur en wordt voortgezet op zaterdag vanaf 9.00 uur. Bij goed weer maak je op zaterdagmiddag al je eerste sprong! De resterende sprongen kun je op de aansluitende zondag maken, maar je kunt er ook voor kiezen dit te doen in een ander weekend. Je kunt je opleidingssprongen maken tot het eind van het jaar waarin je de opleiding hebt gevolgd.

Sneller leerproces

Het leerproces bij de versnelde vrije val opleiding is over het algemeen vele malen sneller dan bij de conventionele static line opleiding. Ten eerste omdat zij je al tijdens de vrijval aanwijzingen kunnen geven door middel van de al genoemde handsignalen. Daarnaast liggen zij tijdens de hele vrije val heel dichtbij je, daardoor kunnen zij je heel precies aanwijzingen geven na de sprong. Aanwijzingen waar je de volgende sprong veel baat bij zult hebben!

Veiligheid

Zowel de grondopleiding als de vrije val opleiding is toegespitst op jouw leertempo, ervaring en conditie. De opleiding kan variëren van een halve tot een hele dag. Na afronding van de theoretische opleiding vlieg je samen met de twee instructeurs naar 4 kilometer hoogte. Zij begeleiden je de gehele vrije val, die ongeveer een minuut duurt. Tijdens de skydives letten zij op je van heel dichtbij. Zelfs wanneer je op de afgesproken hoogte (ongeveer 1,5 kilometer hoogte) je parachute niet zelf zou openen dan is er nog niets aan de hand; de instructeurs laten je geen seconde langer “vallen” dan verantwoord is en zullen indien nodig zelf jouw parachute openen. Na opening van de parachute zweef je naar de aarde zoals je dit geleerd is tijdens de grondopleiding. Eenmaal op de grond zal de instructeur al op je staan te wachten om je als eerste te feliciteren met jouw sprong.

Kosten & Aanmelding

De versnelde vrijval opleiding kost € 1.250,-. Hierbij is inbegrepen: de grondopleiding, de 7 levels (inclusief de sprongen van de instructeurs), een logboek om jouw vorderingen in bij te houden, het springbewijs, clublidmaatschap, alle materiaalhuur, aanvullende WA-verzekering. Je dient zelf te zorgen voor stevig sportschoeisel en sportkleding. Je kunt je aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier nemen wij contact met je op om de opleiding te bevestigen. Op de 1e opleidingsdag dien je een pasfoto, een medische verklaring en bij minderjarigheid een verklaring van toestemming van je ouders/voogd mee te nemen. De 1-sprongs opleiding is verder qua grondopleiding, voorwaarden en overige bepalingen hetzelfde. Je maakt echter slechts 1 sprong die je samen maakt met 2 ervaren instructeurs.

Overige Bepalingen

De minimumleeftijd om te mogen parachutespringen is 16 jaar. Tot 18 jaar is toestemming van de ouders nodig. In verband met de veiligheid is het maximaal toelaatbare gewicht van de springer op 95 kg. gesteld. Dit is een uiterste grens i.v.m. materiaal! Met een hoger gewicht kun je dus absoluut niet springen. De medische eisen, de keuringsartsen en het formulier kun je vinden op de pagina:

De AFF summerschool boek je voor € 1299,-! Dat is incl.:

  • Theoretische en praktische grondopleiding van een dag
  • 7 Opleidingssprongen van 12.500 ft.
  • Begeleiding in de lucht en op de grond van ervaren instructeurs
  • Inschrijfgeld boogie
  • BBQ op zaterdagavond
  • Gebruik hottub
  • Boogie-feest

Overnachten kan op de vliegveldcamping. Van eenvoudig met je eigen tentje tot meer luxe in een tent/huisje dat al klaar staat. Vraag naar de mogelijkheden!

AFF summerschool

Wil jij je zomervakantie de ultieme boost geven? Heb je altijd al willen leren skydiven? Wil jij 5 dagen doorbrengen met beginnende en ervaren springers in een gezellige omgeving, slapend op de vliegveldcamping tijdens de Skydive Hoogeveen mini-boogie? Geef je dan op voor onze AFF summerschool van 15 t/m 19 augustus!
De video aan de linkerkant geeft een mooie impressie van onze vorige mini-boogie.

Maar wat kan jij verwachten van de AFF-summerschool?
De woensdag begin je in alle rust met de grondopleiding. Hier krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden geleerd. De theorie bereid je thuis voor aan de hand van de syllabus die je krijgt na je aanmelding. Vanaf donderdag begin je met de 7 opleidingssprongen en wie weet sluit jij je summerschool wel al af met een paar gave solosprongen!